Skip to main content

Veel gestelde vragen

Op deze pagina vind je antwoorden op de meest gestelde vragen. 
Staat jouw vraag er niet bij? 

Hieronder vind je een overzicht van de meestgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet bij?
Nee, gerust vrijblijvend contact met mij op.

Wat doet de fysiotherapie?

Een fysiotherapeut staat klaar om mensen te helpen die door pijnlijke spieren of gewrichten moeite hebben met bewegen. Dit kan komen door een verkeerde lichaamshouding, of een blessure die het bewegen bemoeilijkt. Door middel van verschillende behandelmethoden en oefeningen, kan een fysiotherapeut het lichaam helpen om beter te functioneren en pijn te verminderen en zelfs blessures te voorkomen. 

Wat kost een behandeling bij een fysiotherapeut?

Mara Tar Fysiotherapie heeft met alle (Nederlandse) zorgverzekeraars een contract afgesloten waardoor wij de behandeling direct kunnen declareren. Indien je voor fysiotherapie verzekerd bent krijg je geen rekening thuis gestuurd.

Voor de kosten van fysiotherapie die niet vergoed worden vanuit de basisverzekering kun je je aanvullend verzekeren. Indien je niet aanvullende verzekerd bent voor fysiotherapie moet je de behandelingen zelf betalen. (boven de 18 jaar)
Of je verzekerd bent voor fysiotherapie en hoeveel behandelingen je vergoed krijgt kun je het beste navragen bij uw verzekeraar.

Is fysiotherapie verzekerd in basisverzekering?

Fysiotherapie en oefentherapie worden gedeeltelijk gedekt door het basispakket van de zorgverzekering. De vergoeding hangt af van factoren zoals leeftijd en de reden voor de behandeling. Voor fysiotherapie en oefentherapie die niet door de basisverzekering gedekt worden, is het mogelijk om een aanvullende verzekering af te sluiten.

Zijn er speciale kinderfysiotherapeuten?

Mara Tar Fysiotherapie is gespecialiseerd in het onderzoeken en behandelen van kinderen van 0 tot 18 jaar. Het werken met kinderen binnen de fysiotherapie vraagt een andere aanpak dan het werken met volwassenen. Wij zijn hier in gespecialiseerd

Waarom en wanneer Fysiotherapie?


Voor mensen die regelmatig naar de fysiotherapeut gaan, is het eigenlijk vrij eenvoudig om deze vraag te beantwoorden, maar het antwoord kan toch variëren van persoon tot persoon. De ene persoon bezoekt de fysiotherapeut om van pijn verlost te worden, terwijl een ander juist gaat om te herstellen van een blessure. Er zijn ook tal van andere redenen, zoals:

  • Fysiotherapie en het voorkomen van een operatie
  • Fysiotherapie na een operatie
  • Fysiotherapie en het herstel van een blessure
  • Fysiotherapie en het verminderen van pijnklachten
  • Fysiotherapie en soepeler bewegen
  • Fysiotherapie en het verbeteren van mobiliteit
  • Fysiotherapie om een blessure te voorkomen
  • En nog veel meer

Mara Tar Fysiotherapie, Fysiotherapie Den Haag is gespecialiseerd in: Kinderfysiotherapie, Fysiotherapie, Fysiotherapie na operatie, Fysiotherapie na blessures, Fysiotherapie voor dansers en op nog veel meer gebieden.

Wil jij weten wat ik voor jou kan betekenen? Neem vrijblijvend contact met mij op.

Wanneer Fysiotherapie

Het leven draait om beweging, maar wat als bewegen niet meer vanzelf gaat en pijn de overhand neemt? Als je niet meer naar je werk kunt, je favoriete sport niet meer kunt beoefenen, of je sociale leven beperkt wordt. Dat kan het moment zijn om een fysiotherapeut te raadplegen. Ook na een operatie kan een fysiotherapeut een belangrijke rol spelen bijvoorbeeld: revalidatie na een totale knie prothese, totale heupprothese, voorste kruisband reconstructie, menisectomie, hernia operatie etc…

Hiernaast begeleid de fysiotherapeut ook mensen met chronische aandoeningen, hierbij kun je denken aan: Multipele Sclerose, Parkinson, Rheumatoide arthritis, CVA, Amputatie, Claudication intermittens etc…